Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #37745
    Profile photo of Valentin Tabirca
    Valentin Tabirca
    Participant

    Hi,
    I have purchased and installed Symbiostock video. Everything worked fine, I got to the end of all things video related.
    But I have a problem: after the install and after the upload of 250 videos, the site slowed down. Both the site and the wp dashboard. Not all the time but most of the time.
    I have now on my site 17000+images and 250+ videos.
    The memory is set to 768.
    What can I do?

    #37750
    Profile photo of Robin
    Robin
    Keymaster

    Hi Valentin,

    It is very unlikely the video addition is causing issues, however just in case – can you please go to your settings and go to Front End and disable the Symbiostock improved related search option and see if that fixes it?

    #37758
    Profile photo of Valentin Tabirca
    Valentin Tabirca
    Participant

    Hi Robin,
    You have to trust me on this. GT Metrics is measuring daily 2 of my pages and the speed is down.
    Also a video product page is loading in 6+ seconds.
    A image product page got from around 2-2.5 sec to 4+.
    The home page looks ok.

    I can’t find Symbiostock improved related search option on the Front End, only Symbiostock related products.

    #37759
    Profile photo of Hebstreit
    Hebstreit
    Participant

    Hi Valentin, I tested your site and it seems to load very fast – doesn’t matter if image or video. I tested with Mac Safari, Firefox and opera – btw. the problem with Mac Safari is that the videos are not playing – the key visual is showing with an X on top. It seems to be a website theme topic?!

    #37765
    Profile photo of Valentin Tabirca
    Valentin Tabirca
    Participant

    Hi Knut,
    Not as fast as it was before, unfortunately. I will check the Safari problem, thank you for noticing.

    #37773
    Profile photo of Valentin Tabirca
    Valentin Tabirca
    Participant

    I deactivated the Symbiostock video plugin and the speed for an image got back to normal – 2-2.5 sec. It is clear now…

    #37785
    Profile photo of Paolo
    Paolo
    Participant

    Hi Valentin
    Were you able to get Video Symbiostock to work properly?
    I uploaded 2500 videos and every 8 hours the website crashes. Have you found any solution? Thank you

    #37789
    Profile photo of Valentin Tabirca
    Valentin Tabirca
    Participant

    Hi Paolo,
    The Symbiostock Video plugin works perfect for me only the site speed got affected.
    My site crushed when I tried to upload all the videos at once. I stopped the process and then I uploaded in packs of 10-20 videos. No problems after that.
    I imagine 2500 videos takes days to be processed, maybe that is the cause for you. Is the processing done? Can you see all videos in drafts with product image generated?

    #37791
    Profile photo of Paolo
    Paolo
    Participant

    Hello
    I uploaded the 2550 videos in two steps. The processing was successful in 2-3 days. I then inserted the watermark. After this step, the site started to crash after about 8 hours. What settings do you have on the server? RAM, number of PHP processes, memory allocated to php processes? Strange to date I have not received answers on these important aspects from the technician who manages Symbiostock. I hope I have some clarification to make the plugin work well. Thank you,

    #37796
    Profile photo of Robin
    Robin
    Keymaster

    When Symbiostock is processing videos, it first generates thumbnails, then watermarks them. It works in a way that should not matter how many files you have waiting in queue, but if it works by uploading in smaller batches, then it might be worth giving that a try.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

You must be logged in to reply to this topic.