Tagged: , ,

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)
  • Author
    Posts
  • #25985
    Profile photo of 11A Fotografie
    11A Fotografie
    Participant

    Yesterday I started using Symbiostock and ever since the Licensing part doesn’t work well… I made the mistake to delete all licenses at the beginning and I can’t get them back (tried deinstalling the plugin several times). So maybe my answer is in those licenses, but I don’t know.

    I’ve made 2 licenses that work fine and are for digital products/downloads. But when I want to add a license for print, it gets messed up…

    These are my problems:
    1. The print-license has a tag requirement (I used Any and than the keyword, not sure if I had to use Any of All there – I didn’t see any difference). When I add a photo and don’t add a tag, it still shows up onder the information tab, but you can’t choose it as varation (see this example).

    2. When I add the right tag, the print-license does get added, but the price of my product doesn’t change with it… So the top price of my product stays with the digital-license, but when you choose the print-license it says a lower price (see this example)

    These are the details of that print-license.

    I really hope this is enough information and you can help me out.

     

    PS I renamed the license part to Product, because I think that works better and I had to translate it since I’m dutch…

    #25988
    Profile photo of 11A Fotografie
    11A Fotografie
    Participant

    I just got an extra problem: I added a few photos and published them the same way as always. But now the price of the licenses isn’t shown… I see all the licenses and can add the photo to my cart, but it doesn’t show the price.

    See this printscreen

    #25990
    Profile photo of George Sheldon
    George Sheldon
    Participant

    Hi 11A,

    A couple random thoughts:

    Was everything working at one point before you started your customization? If so, then you know where to look.

    I would suggest that you rename the license page you have now, then do a reinstall of the plugin. I’ve never done this, but it makes sense to me that it does not overwrite the file already there.  If you rename the license file you have now, you can still access it.

    When you say you can’t see the prices, could it be your browser?  I had an issue quite similiar in that I couldn’t see my logo.  It was my browser (Chrome).

    George

    #26004
    Profile photo of Robin
    Robin
    Keymaster

    1) Extra information tab always shows this. It’s a quirk of WooCommerce and can be easily fixed with a custom hook or your theme.

    2) Regarding the rest: What version of WooCommerce are you running?

    #26005
    Profile photo of 11A Fotografie
    11A Fotografie
    Participant

    @George: Not sure… I think it did with a few license (not all showed up), but none of them were print-licenses as far as I can tell… I just can’t get those licenses back… I’ve tried to reinstall the plugin a few times, but I don’t get those licenses back (I’m talking about the licenses that show up as the variations of the photos – I did rename the license-type-page but that didn’t give a difference).

    I don’t get why it should be my browser when some of the products have the price with them and others have not. Even the WooCommerce back-end shows the prices of some and others not. See this printscreen. So I don’t think it’s a browser problem.
    To be clear: the photos that don’t have a price still have those licenses as variations and you can order them. You just don’t see the price till you watch the cart…

    @robin:
    1) Can you let me know how I can make that hook?

    2) I’m using the latest WooCommerce version: 2.5.3

    #26006
    Profile photo of steveh
    steveh
    Participant

    Ahh – that could be the problem – you need to be on the earlier version of WooCommerce (before the 2.5 release.) There is a post on this forum about the specific release but the plugin is not certified yet to the latest WooCommerce release.

    Steve

    #26007
    Profile photo of George Sheldon
    George Sheldon
    Participant

    11A,

    Not to take away from Robin and his response, your problem may be the version of WooCommerce you are using. Go back to version 2.4.10

     

    George

    #26009
    Profile photo of 11A Fotografie
    11A Fotografie
    Participant

    Thanks for your reply, Steveh and George. I thought I had read somewhere that the only supported version of WooCommerce was 2.5. Can’t find it back, so I’m not sure where I read it. I will go find a way to go back to WooCommerce 2.4.10 and see if that fixes it.

    #26010
    Profile photo of 11A Fotografie
    11A Fotografie
    Participant

    I’ve deleted WooCommerce 2.5.3 and tried the previous version. First 2.4.12 because I got a message that Symbiostock needed that version. This gave me a few more options to choose (like the license) when I published the photos in bulk. But the price still didn’t show up.

    So I deinstalled and deleted 2.4.12 and installed WooCommerce 2.4.10. But no difference…

    When I publish the photos (I delete the previous photos first of course!) and give them a category (and for a few a tag), I do get the variations by the photos on my site, but it still doesn’t show the price in the WooCommerce backend of on my website…

    I really don’t get what I’m doing wrong. I haven’t changed the licenses…

    Is there maybe a way to get the default licenses back?

    #26011
    Profile photo of George Sheldon
    George Sheldon
    Participant

    11A,

    Go into Symbiostock, Licenses and choose one of the licenses not displayed. Edit that license. Scroll down and make sure there is a value in the price.

     

    George

    #26012
    Profile photo of 11A Fotografie
    11A Fotografie
    Participant

    The Licenses do display as variations, the price just isn’t shown. They all have a value in the price (see this printscreen).

    I would love to check again, but it turns out that I can’t access the licenses anymore… It says that I don’t have the permission to access that part. While I’m the only user on this site and it worked fine yesterday… I think this might have to do something with the change I made in the database to rename License into Product (did that after reading this topic: http://www.symbiostock.org/forums/topic/translate-symbiostock/)…

    I think I will try with a clean install on an other site (I have another one I don’t really use anymore)… Something went wrong here…

    #26013
    Profile photo of George Sheldon
    George Sheldon
    Participant

    11A,

    That can’t access licenses issues is, I think, caused by something in the latest update in WordPress. I had that issue. To fix it, I just reinstalled the Symbiostock plugin.

    George

    #26014
    Profile photo of George Sheldon
    George Sheldon
    Participant

    11A,

    I looked at your screenshot, and I don’t read Dutch very well (if at all). Did you try your new licenses with the Update prices and update licenses check box checked?

     

    George

    #26015
    Profile photo of 11A Fotografie
    11A Fotografie
    Participant

    Reinstalling the Symbiostock plugin doesn’t help… I use WooCommerce 4.2.10 now…

    All the Symbiostock parts are still in English. I always checked those boxes indeed.

    #26016
    Profile photo of George Sheldon
    George Sheldon
    Participant

    11A,

    Well, you got me stumped. What I’d try next is to deactivate all other plugins. Reinstall the Symbiostock and WooCommerce plugin. In other words, get back to a basic install. Use the WordPress Twenty Sixteen theme. See if you can get it going very basic, then start with your modifications.  It might be the fastest way to get this going for you.

     

    George

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 24 total)

You must be logged in to reply to this topic.